mickemovie

Presentation

URL:    http://mickemovie.bloggagratis.semickemovie.bloggagratis.se
Registrerad:    2008-11-10 17:15
Senast inloggad:    2018-12-15 21:07
Bloggtitel:    mickemovie
Förnamn:    Mikael
Efternamn:    Larsson
Län:    Norrbottens län
Kommun:    Pajala
Ort:    Korpilombolo
Intressen:    Film, TV-spel m.m.

Mitt stora intresse och passion i livet är film, har haft det sen barnsben, men på högstadiet slog det igenom ordentligt. E.T var en av de första filmerna jag såg på bio 1982, jag var 9 år då. Biografen var mitt andra hem under 80-talet. Såg det mesta, allt från Ghostbusters (who you gonna call?) till Karate Kid (wax on, wax off).


Ser mycket på film, numera oftast hemma på DVD eller VHS. Det är ju så avkopplande att se på film, speciellt hemma när man kan sträcka ut sig i soffan. Man får glömma den tråkiga vardagen för ett par timmar. Är allätare, ser på allt från tecknat till splatter, men helst på skräckfilmer. Har också en stor förkärlek till martial arts-filmer. Helst ska det vara gamla dubbade filmer där läppsynken inte stämmer, det är överdrivna ljudeffekter och de slåss med olika stilar som dragon, eagle, snake och tiger. Slutfighten brukar vara typ en kvart. Får alltid garva käken ur led åt dessa filmer. Är också barnsligt förtjust i ninja-filmer. Jag ser också allt med Terence Hill och Bud Spencer.


Det bästa jag vet är att se på film, helst på natten, för då får man se ostört. Blir så irriterad när man går på bio och folk sitter och pratar i mobilen mitt under filmen. Har p.g.a min filmsamling varit med i Haparanda Bladet och NSD i januari 2003, då blev man kanske lite famous. Jag vet inte exakt hur många filmer jag har i samlingen, men senast jag räknade var det ca 2500 titlar. Den utökas med ca 200 filmer per år. Jag brukar alltid göra många filmfynd på Pajala marknad varje sommar. Brukar bära hem tiotals filmer därifrån, brukar få mängdrabatt. Jag har också jobbat idéellt på en biograf i några år.


Jag brukar se en film per dag, rekordet är 17 filmer på en vecka, men det är väl extremt, t.o.m för mig. Jag har också varit med i radio tre gånger och snackat om film. Läser också mycket om film, favoritblaskan är Fangoria, en amerikansk tidning om skräckfilmer. Jag har inte fått mitt filmintresse av farsan eller morsan, det är något som jag själv har utvecklat. Jag har inte läst filmvetenskap, utan är helt självlärd. Jag har sett tusentals filmer genom årens lopp. Jag föredrar filmvärlden framför verkligheten. Jag har mer eller mindre vigt mitt liv till film och det är väldigt få som vet hur mycket film betyder för mig och hur viktigt det är för mig.


Film är mitt vattenhål i livet, och det som får upp mig från sängen varje morgon.


Vid sidan av film så är TV-spel ett stort intresse för mig. Jag köper tidningen Level. Jag har haft NES och Super Nintendo. Nu har jag Nintendo 64, GameCube och Wii. Nintendo har fått en stämpel på sig att de bara gör barnspel, men de har två flaggskepp: Mario och Zelda. Jag spelar helst plattformsspel och mitt favoritspel bland dessa är Super Mario 64. Jag gillar också "karatespel", Street Fighter II spelade jag mycket när jag hade Super Nintendo. Nu har jag laddat hem det via Virtual Console.


TV-spel är ju också en sorts verklighetsflykt. En gång satt jag och spelade The Legend Of Zelda - Ocarina Of Time sju timmar i sträck. När jag väl sätter mig ner och spelar TV-spel tappar jag begreppet om tiden. Bara en gång till. En annan gång satt jag uppe och spelade Resident Evil 4 till 03.30 på natten. Jag vet inte hur många timmar som jag har suttit och spelat genom årens lopp. Det är svårt att säga vilket som är mitt absoluta favoritspel, för det är ju så svårt att jämföra t.ex ett plattformsspel med ett FPS.

Presentation


Välkommen till Micke Movie´s filmblogg.

Fråga mig

53 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ mickemovie med Blogkeen
Följ mickemovie med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se