mickemovie

Alla inlägg under januari 2011

Av Mikael Larsson - 24 januari 2011 23:30

Som ni vet så är jag ett stort Star Wars-fan, kolla bara på min header. Jag har inte ett exemplar av Star Wars Trilogy. Här kommer bilder på min samling:





VHS, Pan & Scan, svensk text. Det här är originalversionerna, som visades på biograferna 1977, 1980 och 1983. Före varje film så intervjuas George Lucas av Leonard Maltin. De här VHS-utgåvorna vann jag i en tävling hos Expressen.


VHS-box:


Som innehåller:

VHS, Widescreen, otextat. Det här är Special Edition-versionerna, som visades på biograferna 1997 i samband med 20-års jubileumet.


VHS-box:


Som innehåller:

VHS, Widescreen, svensk text. Special Edition.


DVD-box:


Som innehåller:

DVD, Widescreen, svensk text. Special Edition. Det här var första gången Star Wars Trilogy släpptes på DVD.


Man får också med en fjärde DVD:

Här finns bl.a Empire Of Dreams, den mest omfattande dokumentären som någonsin gjorts om hur filmerna kom till. Speltid: 2 tim 30 min.


Sen har jag även lösa DVD-filmer:

DVD, Widescreen, svensk text. Det här var andra gången Star Wars Trilogy släpptes på DVD. Här får man både originalversionen och Special Edition, på var sin skiva. Originalversionerna är dock inte anamorfiska.


Så klart ska man se originalversionerna! Då är inte Jabba the hutt med i A New Hope, man får höra Lapti Nek i Return Of The Jedi, och se Ewok celebration i slutet.


Man kan inte ha för många exemplar av Star Wars Trilogy!


För att se trailers, klicka här.

Av Mikael Larsson - 23 januari 2011 17:15

Let Me In är en amerikansk nyinspelning av Låt Den Rätte Komma In, som är baserad på boken av John Ajvide Lindqvist. Huvudrollerna spelas av Kodi Smit-McPhee från The Road och Chloe Grace Moretz som spelade Hit-Girl i Kick-Ass.


Trailer:

Av Mikael Larsson - 21 januari 2011 22:50

I Spit On Your Grave från 1978 är även känd som Day Of The Woman. Det är också en av de mest kända rape/revenge-filmerna som har gjorts. Filmen hamnade på video nasties-listan och fick en nyinspelning 2010. Originalet är en av de mest ökända filmerna genom tiderna. Den är totalförbjuden i sju länder: England, Australien, Kanada, Nya Zeeland, Irland, Finland och Island. Atlantic Film har släppt en svensk DVD-utgåva, som är oklippt! Filmen handlar i korthet om en kvinna som blir misshandlad och våldtagen av fyra män, och lämnas för att dö. Men hon överlever och tar senare en gruvlig hämnd på männen.


Nyinspelningen handlar om Jennifer Hills (Sarah Butler), en ung kvinna i 25-års åldern som jobbar som författare. Hon reser till ett hus i skogen för att få lugn och ro när hon ska börja skriva på sin nya bok. För att koppla av så dricker hon vin och röker gräs. Vid en närliggande bensinmack träffar hon några "hillbilly rednecks" som inte direkt vet hur man charmar en kvinna. En kväll får hon besök av dessa män, en av de är den efterblivna Matthew (Chad Lindberg). De börjar uppträda hotfullt och det dröjer inte länge förrän de börjar trakassera henne på olika sätt. Hon slår tillbaka och lyckas fly ut i skogen där hon träffar en sheriff. Han följer med henne hem, men väl hemma så vill även sheriffen vara med i leken, även fast han är en familjefar med fru och barn. De hetsar Matthew till att våldta henne. Efter en fullbordad våldtäkt flyr hon ut i skogen. Ute i skogen våldför sig alla på henne, även analt för att förnedringen ska vara komplett. En av männen har en videokamera och filmar allt. Efteråt går hon ut på en bro och hoppar ner i vattnet. Männen tror att hon har dött och letar efter hennes kropp, men hittar inget. Mirakulöst nog så överlever hon och återvänder senare för att ta en gruvlig hämnd på männen.


Det är alltid jobbigt att se en våldtäkt på film, även om det bara är på film. Det måste vara jobbigt för tjejen att spela in en våldtäkt, även om det bara är på låtsas. För en våldtäkt är ett av de värsta brott en människa kan begå. Man kan dela upp filmen i två akter: Den första akten handlar om hur hon blir trakasserad och våldtagen, den andra akten handlar om hur hon hämnas. Hon förtjänar att få sin hämnd och männen förtjänar att få sina straff. Och jisses vilken hämnd hon tar! Hennes sätt att hämnas är verkligen utstuderade och sadistiska. Här finns scener som säkert får många män att sova i fosterställning en lång tid framöver.


Originalet är en klassiker bland video nasties, men känns lite daterad, det har trotts allt gått över 30 år. Nyinspelningen är brutalare och råare, så känsliga tittare varnas. Bitvis en jobbig film att se, men bra filmer ska väcka känslor. Det här är en riktigt bra nyinspelning som gör originalet rättvisa.


Trailer:

Av Mikael Larsson - 21 januari 2011 22:30

När jag recenserar filmer på min blogg så kommer jag att använda mig av följande betygsskala:


= Underkänd. Undvik denna film till varje pris.

= Godkänd. Går att se på i brist på annat.

= Bra. En klart sevärd film.

= Mycket bra. Kan ses flera gånger.

= Mästerverk! KÖP!


Jag valde Scrat som min symbol, då jag verkligen gillar den figuren.

Av Mikael Larsson - 20 januari 2011 20:30

Njutafilms släpper tre kultfilmer på DVD.


Den 2 februari släpps Hands Of Steel:

 

Från 1986 med Daniel Greene och Janet Ågren. Regi av Sergio Martino.

Jag har filmen på x-rental här.


Trailer:


Den 9 februari släpps 2019 - After The Fall Of New York:

 

Från 1983 med Michael Sopkiw. Regi av Sergio Martino.


Trailer:


Den 16 februari släpps Ironmaster:

 

Från 1983, regi av Umberto Lenzi. Jag har filmen på x-rental här.


Trailer:

Det här är inte direkt några Oscarsvinnare, men bara man ser omslagen börjar det vattnas i munnen! Såna här trashfilmer står högt i kurs hos mig. Jag ska definitivt ha de i min DVD-samling, även fast jag har de på VHS.

Av Mikael Larsson - 20 januari 2011 20:00

Efter Big Momma´s House (2000) och Big Momma´s House 2 (2006), är det nu dags för den tredje filmen: Big Mommas - Like Father Like Son. Som vanligt spelas huvudrollen av Martin Lawrence. Filmen har biopremiär i Sverige den 18 mars.


Trailer:

Av Mikael Larsson - 17 januari 2011 22:00

Idag fick jag boken The Pacific:

Inbunden, 528 sidor, svensk text.


Pacific berättar historien om fyra amerikanska marinkårssoldaters och en amerikansk stridspilots upplevelser under andra världskriget i Stilla havet. De fem männen deltog på olika sätt i de avgörande slagen, och det är genom deras berättelser som krigets brutala vardag levandegörs.


Vi får följa dem från deras första strider mot japanerna på Guadalcanal, till regnskogarna på Cape Gloucester, över de blodiga stränderna på Iwojima och genom helvetet på Okinawa. Hugh Ambrose skildrar såväl krigets övergripande skeenden som de enskilda soldaternas öden i denna både spännande och gripande bok.


HBO-serien Pacific är en Playtone och Dreamworks produktion, producerad av Tom Hanks, Steven Spielberg och Gary Goetzman, producentteamet bakom den Emmy- och Golden Globe-belönade HBO-serien Band of Brothers från 2001.


Historikern Hugh Ambroses bok kompletterar och fördjupar upplevelsen av tv-serien och smälter samman de enskilda soldaternas upplevelser med ett större historiskt perspektiv. Pacific är en bok som placerar läsaren mitt i krigets fasor.

Av Mikael Larsson - 14 januari 2011 23:00

Idag fick jag Splice:

Science Fiction från 2009 med Adrien Brody och Sarah Polley.


Filmen är regisserad av Vincenzo Natali, som också har regisserat Cube.


Trailer:

Presentation


Välkommen till Micke Movie´s filmblogg.

Fråga mig

54 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5 6 7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards